Goran Plećaš prošlogodišnjem se Hodu za život pridružio na poziv svojih prijatelja koji su bili uključeni u organizaciju. Ovaj trener tajlandskog boksa i student Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove na Jordanovcu prenio nam je svoje dojmove o Hodu za život, obitelj i Hrvatsku:

„U doba velike političke napetosti, opće depresije, pesimizma, i u najboljoj varijanti, cinizma kao životnog stava, bilo je pravo osvježenje vidjeti toliko radosnih lica svih uzrasta koji su unatoč mnogim manipulacijama, na najbolji način predstavili ono što je ovaj događaj i bio, a to je proslava života te dizanje svijesti o vrijednosti svakog ljudskog života“, rekao je Goran te dodao da vrijednost života – od začeća do prirodne smrti  mora biti apsolutna, a ne relativna.

U Hodu je bio angažiran kao koordinator redarske službe, a volontirat će i ove godine, jer smatra da je poštivanje prava svakog čovjeka na život – izuzetno važno pitanje koje prethodi svim ostalim društvenim, političkim, ekonomskim te osobnim pitanjima i problemima.

„Znanost je dala jasan odgovor na pitanje kad započinje život svakog čovjeka – začećem. Na nama, građanima je, da stvaramo društvo koje će toj spoznaji dati pravu vrijednosti“

Naš sugovornik smatra da smo pozvani pomagati u stvaranju društva u kojem će se na život gledati kao na dar prema kojemu ćemo biti zahvalni, u kojem ćemo uz pojam prava nužno vezat i pojam odgovornosti te „u kojem će žena i djeca biti zaštićeni od nasilja. Preduvjet svemu tome je naš stav o vrijednosti svakog ljudskog života“.

„Volontiranje i zalaganje za zaštitu svakog ljudskog života možda vam neće uvijek kod svih donijeti popularnost – neki se neće složit s vama –  ali možda jedno dijete zbog vašeg djelovanja bude rođeno i jedna žena ne proživi muku i rane koje pobačaj ostavlja“, iskren je 33-godišnji Goran te poručuje:„Ako želiš promijeniti svijet, promijeni stav o životu i pokaži ga!“.

MARIJA SIČAJA: „Hodom za život Radost je bila neopisiva. Bio je to kao neki party na kakvom još nisam bila.“

Privući i okupiti volontere, organizirati ih i podijeliti im informacije, nije nimalo lak zadatak. Kako je to izgledalo prilikom organizacije prošlogodišnjeg Hoda za život, ispričala je naša 31-godišnja…

(VIDEO) I Marijan Ban i Nino Raspudić pozivaju na Hod za život!

Ove godine Hodu za život pridružit će se i Nino Raspudić, talijanist i filozof koji se proslavio svojim kolumnama i javnim nastupima u kojima beskompromisno i argumentirano iznosi svoja politička i…