“Ispričavamo se građanima što će promet na dan Hoda za život biti obustavljen, ali zauzvrat pozivamo da nam se građani pridruže u hodu”, rekao je Filip Đekić, koordinator Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu na konferenciji za medije u istom gradu. 1 od 8

Đekić je objasnio da će kolonu osiguravati stotinjak volontera, a uz njih će biti prisutni policija i prometno redarstvo kako bi sve prošlo u redu.

“Veselimo se dolasku obitelji s malom djecom koje će imati prednost u koloni hoda. Ljudi mogu ponijeti transparente koji slave život i obitelj i nacionalne zastave”, rekao je Đekić.

Magdalena Krpina Zdilar, koordinatorica Hoda za život u Zagrebu, otkrila je kako će izgledati prigodni program na Markovom trgu.

Na Markovom trgu i na Katarininom trgu bit će održan prigodan program Hoda za život. Pozornica i video zid će biti postavljen na oba Trga. S obzirom na to da je na Markovom trgu dopušteno okupljanje samo 1500 građana, jedan dio sudionika na Katarininom trgu će moći pratiti prigodan program putem videozida koji će biti postavljen za tu prigodu. U Zagrebu je Hodu za Život svoj nastup s nekoliko pjesama poklonio Marko Perković Thompson, a u Zadru Tomislav Bralić, poznati klapski pjevač”, rekla je.

U miroljubivom ozračju, uz pjesme i veselje, hodat ćemo za one čiji glas ne možemo čuti i u potporu majkama, očevima i svim obiteljima, rekao je Đekić.

Okupljanje u Zagrebu započinje u subotu 25. svibnja, u 10 sati na Zrinjevcu od kuda će sudionici u povorci krenuti kroz Prašku ulicu prema Trgu bana Josipa Jelačića. Nakon Trga će sudionici Ilicom hodati do Mesničke ulice iz koje će preko Strossmayerovog šetališta kroz Ćirilometodsku ulicu doći do Markovog trga gdje će biti održan prigodan program.

Download [369.35 KB]

“U Zadru je okupljanje za Hod za život također u 10 sati, na Branimirovoj obali. Zadranima je ovo prvi Hod za život gdje garantiraju fenomenalnu proslavu života. U Splitu, kao što su najavili na konferenciji za medije u ponedjeljak, okupljanje počinje na Rivi u 10,30 sati”, rekla je Krpina Zdilar.

Cijelu konferenciju za novinare pogledajte ovdje:

Izvor: narod.hr

Foto: narod.hr

Hod za život u 11 sati u Zagrebu najavljuje što će se događati 25. svibnja

Konferencija za medije koju organizira Hod za život, obitelj i Hrvatsku održat će se u srijedu 22.5. u Zagrebu s početkom u 11 sati. Organizatori će na njoj…

Iz Hoda za život u Splitu poručuju: ‘Hodamo za one kojima je oduzeto pravo na život!’

Iz Hoda za život Split, poručili su: “I ove godine hodamo za one kojima je oduzeto pravo na život!” Ti koji ovo čitaš, bio si gdje su oni…