Lidija Blagojević, koordinatorica Hoda za život i Zrinka Habjanović koordinatorica za Valpovštinu na još jednom gostovanju uoči subotnjeg Hoda u Osijeku za emisiju STV-a “Uz jutarnju kavu” naglasile su da je cilj Hoda za život “slavljenje života jednom radosnom povorkom”.

(VIDEO, FOTO) Dr. Markić: Temelj robovlasništva bila je neistina da “crnac nije čovjek”, temelj pobačaja je neistina da “nerođeno dijete nije čovjek”

Lidija Blagojević istaknula je da žele “skrenuti pozornost javnosti na pitanja zaštite života od začeća, trudnica, rođene i nerođene djece”.

Naglasile su da ljudsko srce počinje kucati 18. dan nakon začeća, stoga je nedvojbeno da “život čovjeka počinje njegovim začećem te je osnovni zadatak da zakon i društvo zaštite život”.

(VIDEO) Lidija Blagojević: ‘Na Hod za život pozvani su svi – političari, građani, vjernici, ateisti…’

Zrinka Habjanović istaknula je da je beba u utrobi “zasebno tijelo koje treba štiti i koje ima pravo na život”.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođnom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Ove, četvrte godine za redom, održava se u dvije subote u 5 hrvatskih gradova. U subotu, 18.5. u Osijeku i Rijeci te subotu, 25.5. u Zagrebu, Splitu i Zadru. Više o Hodu za život pogledajte na stranici, a za volontiranje se možete prijaviti ovdje.

Izvor: narod.hr/STV

Foto: Snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

U Rijeci i ove godine otežavaju Hod za život

U Rijeci se 18. svibnja 2019. u 10 sati održavaju dva Hoda – Hod za život i Hod za slobodu, krećući s gotovo istog mjesta. Prošle godine, kad…

Foto: ika.hr

Tvrtko Krpina za Narod.hr: ‘Vrijeme je da se pruži zaštita najugroženijoj manjini u Hrvatskoj – nerođenoj djeci!’

Priprema Hoda za život koji se 25. svibnja prvi put održava u Zadru okupila je u zajedništvo brojne volontere svih generacija, osobito mlade, koji su diljem Zadarske županije…