U subotu je u Rijeci pod sloganom “Moja kultura je kultura života” održano okupljanje za život, a organizatori i sudionici, kojih je po procjeni policije bilo oko 350, poručili su da im je cilj poduprijeti pravo na život od začeća do prirodne smrti kao temeljno pravo čovjeka.

Rijeka,27.06.2020.- Građanska inicijativa, koja djeluje u okviru Udruge Malaika, u subotu je organizirala "Hod za život".
Rijeka,27.06.2020.- Graðanska inicijativa, koja djeluje u okviru Udruge Malaika, u subotu je organizirala “Hod za život”.

Okupljeni su transparentima poslali poruke poput Život je najveća od svih vrijednosti, njemu su sve druge vrijednosti podređene, Živi i pusti druge da žive, Zanimljivo da su svi koji se protive životu već rođeni, Ljudski život započinje začećem – dokazala znanost.

Koncert je održala grupa Trio Andreas.

Inače, slogan “Moja kultura je kultura života” izabran je u kontekstu Grada Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. godine.

Ove godine protuprosvijeda nije bilo pa je koalicija Radničke fronte koju predvode Katarina Peović i Radojka Borić konferenciju za medije pod nazivom “Hod za život gazi žene” sa osvrtom na akciju “Hod za život”, te nedavne izjave.

Foto: narod.hr

Zastave Hoda za život ponovno izvješene u hrvatskoj metropoli

Zastave Hoda za život, koji će se, zbog velikog odaziva i porasta broja zaraženih koronavirusom, održati na jesen, ovih su dana ponovno izvješene u glavnom hrvatskom gradu. Više...

Hod za život nije organizator skupa u Rijeci niti dijeli stavove udruge Malaika o silovanim ženama

Nacionalna koordinacija Hoda za život u kojoj sudjeluje ove godine 7 gradova (Zagreb, Split, Zadar, Zagreb, Imotski, Sisak, Osijek i Slavonski Brod) poslala je priopćenje glede o organizacije…